Wednesday, November 19, 2008

Haladok ezzel is:)))))

Pour reproudire les motive, je utilise les crayon aquarellables de la marque Stabilo (Chez Dalbe 2,2E) je colle ma fiche sur la fenetre avec scotch aprés je colle ma toile, je dessine.... aprés avoir brodé lavage avec de l'eau froid:)))

Befejeztem újabb két blokkot... :)))) A képen látható apró piros csengettyűk a karácsonyi deco-kra kerülnek... de akár majd erre a falvédőre is itt-ott....


Ennyi van kész : (bocs a kép kékes árnyalatáért)

És ezek vannak még hátra:

Többen kérdeztétek hogyan is rajzolom elő a mintákat. Én a képen látható Stabilo márkájú aquarell ceruzákat használom. Próbáltam már illanófilccel de az hamar elillan:) A ceruza kevesebbe kerül, olyan hegyesre hegyezed ahogy akarod, így egész vékony vonalat is tudsz rajzolni, vékonyabbat mint a filccel, hímzés közben változatlan marad, hímzés után pedig tiszta hideg vízzel mosható (nem úgy mint a grafit)
Saját rajzot simán asztalon rajzolom, de ha más mintáit használom akkor azt tixo-val ablakra ragasztom, rá tixoval az anyagot (rajzolás közben ne mozduljon el) elő a ceruzát és már mehet is....
Ezekkel rajzolom a mintát:

Épp azon próbálkozom hogyan lehetne kiszínezni a már kész redwork mintát... mint a Tilda képeket látható.... hamarosan mutatom;)

5 comments:

Nina said...

Tényleg jól haladsz ezekkel is :)
Annyira helyesek ezek a minták!

Szecsi said...

Nagyon kis mutatósak!

Barbi said...

A fenti minták is nagyon szépek, a kék nagyon különleges! :-)

patricia said...

J'aime bien, j'ai essayé moi aussi le point de tige, ça va plus vite que les petites croix.
Bises, Patricia

bucilla said...

Csodás lesz Anikó! És azok a kis csengettyűk! cukik nagyon!