Thursday, May 10, 2007

RR a francia barátaimmal...

Hamarosan a végére érünk azoknak az RR-eknek amibe a magyar ismert és számomra még ismeretlen :) magyar barátaimmal belevágtunk.... azokat akkor teszem majd fel ide, ha visszaérkeztek a saját kendőim.

Ám a múlt hónapban csatlakoztam egy kis francia csoporthoz és meggyőztek hogy indítsak én is újabb rr-t itt, velük.

A témaválasztás nem volt egyszerű, voltak megkötöttségek is - van aki nem szeret előre megadott mintákat hímezni, van aki nem tud 1 szálon 1 szállal stb - Végűl hogy kicsit hű maradjak magamhoz és a végén ne kelljen nagyot csalódnom sem. Monochrom életfa samplert szeretnék. A DMC 3777-es színét választottam és nyers színű 11-es vásznon kezdtem el. a keretet 2x2, a mintát 1x1 szállal. Egy 50x50 cm es keretbe fog belekerülni amit a fotón már láttok is :) Így nem megkötött az sem hogy mik kerülnek fel .... A következő találkozó május 30-án lesz és először Martine fog rá hímezni. Ennek örülök, mert vele hasonló az ízlésünk, így nem hiszem hogy nagyon melléfogna.... ez pedig már azért irányadó lesz a többieknek is.... (reménykedem )






A társaságból volt aki már korábban elindította a saját kendőjét, így van amire már hímeztem is :)



Frederiqe kendője igazi mintakavalkád :) Különböző témákat lehet rá hímezni... én az öltéstípusok közül választottam néhányat, még tükröt is varrtam rá :) Tetszik ? Frederique nagyon boldog volt :) És még maradt kb 3 hely amire a következő hónapokban kerül új ötlet... pl valaki valószínű gombokat fog felvarrni.... várom a kész kendőt....



6 comments:

Timici said...

szia Anikó, csak most fedeztem fel a blogodat, nagyon örülök, hogy hallok felőled.:) Ez a mintakavalkádos kendő nagyon tetszik, jók rajta az öltéstípusok, ötletes. Remélem Te is elégedett leszel majd az életfás kendővel.;o)

Judilla said...

Jól néznek ki nagyon.Tetszik az ötlet.
De nem tudnál nagyobb képet feltenni? Vagy hogy ki lehessen nagyítani, átállítani valamit?

bucilla said...

Nekem rettentően tetszik!!! És nagyon jó ötletnek tartom, hogy egymásra bízzátok a minta választást!

Ralina said...

Szia Anikó!
Én is csak most találtam itt rád. :) Jópofa ez a tükrös hímzés, húgom ajándék tatyóján már én is tanulmányoztam ilyet, de azóta teljesen elfeledkeztem róla. :)

L'atelier de LiliRose said...

Oh la la c'ets magnique çà!!de qui ets ce modèle???

L'atelier de LiliRose said...

j'ai tapé trop vite:
magniFIque
et
de qui eST ce modèle ;-(((!!!!