Tuesday, April 27, 2010

MAROKKÓ ... egy ígérettel tartozom

Ígértem , hogy megmutatom azokat a fotókat amiket Marrakech-ben készítettem. Persze a hímzős témájúakat.
Érdekessége: Rafika egy nagy kb 40 cm átmérőjű himzőkeretet fogott a térdei között törökülésben ülve. Értsd a térdeivel tartotta a keretet. Az egyik keze a hímzés alatt - a másik fölötte. Le-föl öltögetve hímez. Ördögi gyorsasággal. (Mivel nem kértem tőle engedélyt hogy a fotóját publikáljam - ettől most eltekintenék.... ezért elnézést kérek)
Ami még ennél is fontosabb hogy a terítő MINDKÉT OLDALA EGYFORMA! nincs színe és visszája! A fotókon lászik hogy nem látszik;)


A hímzéshez két színű dmc fonal 3 szálát használta+ arany hímzőszálat. A munka maga nem túl aprólékos, precíz, de minden számolás nélkül nem is olyan rossz az eredmény;) Nagyon mutatós!

Itt látszik a két oldal:





Itt is a két oldal, a két sarok egymásra hajtva...



A 2 x 2,5 méteres terítőn ennyi a haladás 4-5 nap alatt! Na kérem ezt tessék utána csinálni!

Utóirat: Mindennek ellenére én magam a minihímzésnél maradok;)
Utóirat 2: Ha valaki Marokkóba készül és szüksége van tanácsra, infóra, szállásra.... egyebek... nyugodtan keressen meg. + Ha Marrakechben jár, a hölggyel is fel tudja venni a kapcsolatot.

5 comments:

Nina said...

Hát ezért ez nem semmi.... iszonyú ügyes keze van :) De Neked is!

Anonymous said...

Quelle merveille. Bravo, j'adore. Bises. Sylvie

jutka said...

A minta fantasztaikusan szép. A technika sem semmi, mármint hogy alul-felül csak a minta. A végeredmény pedig erősen pénztárca nyitogató. Ez a terítő egy személyes találkozás esetén otthagyhatatlan lenne. Gratulálok a készítőnek!!!

Anonymous said...

magnifique!
dany15

Unknown said...

q7o77e3f30 z6f16v5x13 l3r33j9j94 e9j96x5c30 g1q96j0s06 l9w64j0r06