Wednesday, May 20, 2009

E heti apróság

Biztos sokan ismeritek ezt a könyvet:


12 minta van benne sokféleképpen tálalva. Én a mintákat 10 x 12 cm-re nagyítva rajzoltam meg. Nem színesben, csak pirossal - DMC 498-al hímezve képzeltem el megcsinálni őket. Hetente mondjuk kettőt... azt a bizonyos hét elejit;) Ha pedig mind a 12 kész lesz, Annának készülhetne belőle falvédő az ágya mellé.... vagy más;)
Az első kettő blokk készen:

Szégyenfolt -UFO 1.

A legtöbbünknek vannak elkezdett, de különböző okok miatt "elfeledett" munkái. Nekem is. Sajnos . Nem is egy.
Elhatározásra jutottam. Kézbeveszem az ügyet.... azaz a félbehagyott kézimunkáimat.
(MOST) Úgy gondolom, hogy minden hét elején csinálok valami kisebb mintát, dolgot, hogy a hét eleje sikerélménnyel kezdődjön. Tartson ez egy, két, három napig... a hét hátralévő részében pedig valamelyik UFO-t folytatom.
Legyen ez elsőként az SFV minta amit Isabelle Vautier tervezett. Címe: Grand Abécédaire aux Arbres de Vie. Amikor elkezdtem nagyon tetszett a minta... ez nem is változott... csak ebben az időben került forgalomba a DMC lenes fonalsorozata. Ezzel kezdtem el egy szálon egy szállal. Ami mint hímzés közben kiderült nem volt valami túl jó ötlet. Hogy miért is? Mert a lenes fonal nem egyenletes, van ahol vastagabb, van ahol vékonyabb, nincs sodorva és a szál is hímzés közben elvékonyodik, szakad. Csak rövid szálat szabad egyszerre befűzni, mert ha nem, sok a "pazarlás".
Amikor Martine barátnőm először látta, megkérdezte hogy Anna hímezte-e;) valóban nem egyenletes vele a hímzés. Ám meggyőztem magam, hogy nem is olyan csúnya, inkább "vintage" hatású... Íme az UFO... innen kellene folytatni

Friday, May 8, 2009

Házi feladat a klubban...

A Klub, aminek tagja vagyok kiállítást tervez.
Házi feladatot kaptunk, hogy mindenki saját fantáziájától függően készítsen valamit a Passé Composé: Un joli jardin extraordinaire mintát felhasználva.Minimum 10 minta kiválasztásával és kötelezően a ház minta meghímzésével. Itt és itt láthattok már elkészülteket, itt láthatjátok Fab kartonázsos csodadobozát.
Én a mintát meghímeztem, de még nem tudom mi lesz belőle.... legyen táska? kötény? mivel hosszú... kötőtűtartó? Most ezen agyalok, de ötleteket is szívesen vennék... Nektek mi jut eszetekbe erről a mintáról? (és persze, ne az legyen, amit a többiek már megcsináltak;) )
Thredworx 1038-as fonallal hímeztem.

Mivel...

Katica blogján láttam, hogy megérkezett hozzá az ajándékom, megmutathatom én is mit küldtem neki. Valószínű már nem is számított rá, hiszen ez egy régi PIF ajándék jócskán megkésve... Mióta jelentkezett, és láttam hogy szereti a katicákat, azóta gyüjtögettem őket;) : képeslapot, BC mintát, táskatartót, fonalrendezőt, csipeszkét, gombot a tasakra.
A tasakra a monogramját hímeztem 1 szálon 1 szállal. A minta a "les belles lettres d'Alexandre" könyvből van.