Wednesday, April 15, 2009

London

Január végén -február elején nagyon kellemes hétvégét töltöttünk Londonban.
Mindent amit meg lehetett nézni egy 4 évessel, megnéztünk, kipróbáltunk. Felszálltunk a London-eye-ra, városnéző busszal megnéztünk mindent, minden érdekes állomáson leszálltunk, hajóztunk a Temzén. Sajnos a Victoria és Charles múzeumba nem jutottam el, ahol a régi kézimunkákat, samplereket szerettem volna nagyon megnézni.
Majd legközelebb.... ugyanis lesz legközelebb, mégpedig hamarosan..... hogy miért is?
Mert Londonban a hazaindulásunk előtt akkora hó esett, amennyit nem láttak az elmúlt 20 évben. Megállt a tömegközlekedés, az üzletek nem nyitottak ki.... a repülőtérre kijutottunk (kb 5 órába telt) ahol a gépünket az utolsó pillanatban törölték. Már becsekkoltunk, bent voltunk a belső váróban.... hiába.... amikor kijöttünk, a totál káosz már eluralkodott a reptéren. Következő 3-4 napra nem is volt várható hogy gépet indítsanak....mit tegyünk....senkinek nem volt semmi konkrét információja, a bátrabbak behúzódtak 1-1 sarokba ahol az éjszakát szándékoztak tölteni.... a reptéren nem volt annyi sarok amennyire szükség lett volna;) aki tehette menekült vissza a városba, szállodát keresni...
Mi célbavettük a vasútállomást. Eurostar London és Párizs között. 5 perccel az aznapi utolsó előtti vonat indulása előtt érkeztünk. Elértük!!! Ám a vonat még nem indult, bevárta az utolsó vonat utasait. Egymás hegyén-hátán- ölében ültek az emberek. De elindultunk! Hurrá! DE: a vonat a csatorna előtt megállt. másfél órát állt, szervizelés miatt..... átértünk a csatornán.... és a vonat megállt.... bekrepált a motor.... hoppá.... az egész éjszakát a vonaton töltöttük, míg hajnalban Párizsból küldtek értünk egy másik vonatot.Még jó hogy nem a csatornában történt a dolog... Megérkeztünk Párizsba, ahol szórólapot osztogattak.... meg reggelit:)) de gyorsan állomást kellett váltanunk hogy a Párizs-Montpellier vonatot elérjük...A vonaton olvastam a hírt, hogy a vasúttársaság visszatéríti a vonatjegy árát + ajándékba ad minden utasnak 1 oda-vissza utat erre a vonalra amit egy éven belül lehet leutazni... a következő úton lehet hogy megnézhetem a samplereket is;)

Ennyi hó elég volt ahhoz, hogy megálljon az élet...

Hófelhők már gyülekeztek

2 comments:

Nina said...

A Tower-es kép így is nagyon jó kép lett!!! Tuti klassz hely London, egyszer én i szeretnék elmenni ;)

Nathalie said...

Un petit voyage vers Londres ;-) cela a du être très agréable . Nathalie.