Saturday, October 27, 2007

Ovikezdés - Ce la rentrée:)






Szeptemberben elkezdődött nekünk is. Egész nyáron készültünk, nagy lelkesedéssel vártuk. Minden rendben is ment - az elején. Még a megérkezés is biztató volt, igen ám, de az elválás pillanatában eltőrt a mécses... krokodilkönnyek potyogtak, nem az ovival volt gond, hanem hogy ÉN miért akarom őt otthagyni...

Napirendünk a következő: érkezés az oviba 8.20-8.40 között, megyek érte 11.20-kor, hazahozom ebédelni és visszaviszem 13.35-re, amikor ott a csendespihenő van(3-ig) utána újra megyek érte 16.35-kor. Az ovi ugyan nincs messze, de nekem naponta 4x kell megtennem az oda-vissza utat, így azért kicsit fárasztó, meg a napom is darabokra van tördelve.

Ez a reggeli "jelenet" kétszer ismétlődött meg, az első héten csak reggel vittem, hogy beszokjon, második héttől már délelőtt-délután ment. A hetünk csak négynapos. H-K-Cs-P. Szerdán a gyerekeket a szülők különböző szakkörökre,foglalkozásokra, sportolni vihetik, mindenki az időbeni és anyagi lehetőségeinek megfelelően. Anna korisuliba jár. Miután síelni, görkorizni és kicsit korcsolyázni is tudott már korábban, az ügyesebb gyerekek között van. Az elején gondolkodtam hogy mit válasszunk. Úszás, ritmikus sportgimnasztika és a jégpálya között akartam dönteni. Informálódva hogy pl a tényleges úszásoktatás csak 4 éves korban kezdődik, a kissebbeknek "csak" vízhezszoktatás van (ami nálunk egész nyáron a tengerben már megtörtént) így úszni majd csak jövőre fogunk járni. A gimnasztika pedig szombaton elég korán kezdődik, maradtunk a jégnél. Szerdán suli, szombaton meg együtt is korizunk:)))




Anna pedig IMÁD oviba járni. Előfordult hogy hajnali fél5-kor jött hogy mikor lesz már reggel, mikor mehet ő oviba:)

Az ovónő "programja" nekem nagyon szimpatikus, szerintem jól struktúráltan van felépítve. Komolyzene, főzőműhely, munkafüzet....Erről majd írok máskor...:)

Az elején az kérték hogy vigyünk egy anyagzsákot-szatyrot, amiben a gyerek majd a füzetét pénteken hozhatja haza és hétfőn reggel viheti vissza. Gyorsan vettem anyagokat hogy valami egyedi dolog készüljön, olyan amit mindjárt megismer és nincs másnak :) Gyorsan el is készült. Isa Vautier - Baby love mintáját hímeztem rá. Azért választottam ezt a mintát, mert mégis gyerekes és majd ha növöget akkor is tudja majd használni valamire pl utazáskor cipős-vagy zokniszsáknak. De pl ha micimackót hímeztem volna, az talán kevésbé "időtálló" minta lenne. Ilyen lett:

5 comments:

Szecsi said...

Szia, én nem tudom, hogy mi volt az előzmény, de örülök, hogy visszataláltál. Mindig nagy-nagy kíváncsisággal kattintok rá a blogodra!

Cserny Cherry Ildikó said...

Hű, nem mondom, elég bonyi így ez az oviba járás.
Örülök, hogy ujra vagy.

L'atelier de LiliRose said...

Très mignonne, cette petite coquine...

Zsuzsa said...

De miért nincs ebéd az oviban?
Úgy tudom, Hollandiában is így sportoltatják az anyukákat, naponta többször az gyerekekkel.
Én reggel viszem, 4-kor hozom. Délben meg dolgozom. Ez nálatok hogy van?

Anonymous said...

Ta petite fille est adorable et elle a de la chance d'avoir une maman qui l'aime tant. Bisous. Sylvie