Monday, September 29, 2008

Még nem mutattam meg

az elkészült Isa Vautier: Cube Love-ot sem, hát íme:


Szintén muranora készült egy szálon 902-es DMC foal egy szálával.... haladós;) A kocka oldalai 2,5 cm hosszúak....

Patricia szülinapi ajándéka....

kicsit késve érkezett a címzetthez, de remélem sikerült vele örömet szereznem..... lehet hogy a kelleténél tovább gondolkodtam mi legyen a kihímzett mintából, mire elkészült egy kis kartonázsozással: Ebből (fehér muranó anyagra Atalie corail színű fonalával 1 szálon 1 szállal hímezve):
Ez lett:

Az idő kezd hűvösre fordulni....

Bár nem panaszkodhatom, mert itt még nem igazán látjuk az ősz közeledtét. Hacsak nem abból hogy elkezdett a parkokban potyogni a vadgesztenye. Nagyokat sétálunk, bringával megyünk le a tengerpartra labdázni. Szép ősz ígérkezik.... Annának elkezdtem kötni egy pulcsit,mire hideg lesz kész is leszek vele.... ill remélem sokkal hamarabb még mielőtt beállna a hideg... a mintája elég haladós, kb két este alatt ennyit kötöttem belőle: ( A fonal Coats termék, Punto fantázianévvel (50gr= 90m) az elejéhez alig 3 gombolyag kellett)

A minta közelről:


A mintát a Bouton d'or magazin 15-ös különszámában találtam, íme ilyen lesz:


Monday, September 15, 2008

Faorsók...

Többen kérdeztétek az eredetüket. Egy részét örökségből másik részét bolhapiacról és az e-bay-ről szereztem be. Mind régi, nem utángyártott.... amelyiken nekem nem tetsző cérna volt azt letekertem és a szalagokat, farkasfogakat tekertem fel helyette....
Egy részük így van tárolva:

Másik része még eléggé ömlesztve:


Párom egy barátjától még egy ősrégi "ipari" méretűt is kaptam:


Bucilla kistökein felbuzdulva, már nem először én is elkezdtem gyártani párat. Kisebbeket csináltam és jól keményre kitömtem. A hímzés része visszavan, ha kész lesz, azt is mutatom:)

Újabb oviszsák készül...

Tavaly Isa V. Baby love mintáját hímeztem ki, idén Nimue Poussiere de fée mintára esett a választás. A hímzés késze már kész, fület is találtam hozzá, már csak a varrógépet kellene felpörgetnem:)
Az idei ovikezdés kicsit zökkenősen indult. Új igazgatónő, új óvónénik.... új csoportok..... és csak vegyes csoportok. Az ovi tavaly nyílt egy kiscsoporttal és egy vegyessel. Zseniális óvónénije volt Annának. Az idén pedig "szétszórták" a középsősöket . Két kicsi-közép egy közép-nagy és egy nagy-iskolaelőkészítő csoportot indítottak. Nagyon örülök neki hogy Annát a nagyokkal "rakták össze". Első szülői értekezlet megvolt.... szeretném hinni hogy ez az évünk is annyira sikeres lesz mint az előző volt:)))
PS: Nekem úgy tűnik a gyerekek sokkal jobban alkalmazkodnak a megváltozott feltételekhez, körülményekhez mint a szüleik;)