Thursday, July 24, 2008

Évzáró volt az oviban... ajándék készült az óvónőnek


Mindketten készítettünk, én is és Anna is.....
Cadeaux pour la maitresse de petite section pour la féte de fin d'année


Először Anna ajándékát mutatom:) A szatyrokat előrenyomtatottan egy kreatív boltban vettem, a mintát Anna PEBEO festékkel színezte ki.... büszke volt a munkájára.... 3 és fél évesen elég szépet alkotott:)

Az én ajándékom hamarabb készült valamivel, de ő kapta meg.... hímezhettem volna virágot vagy egyebeket, de a LaDDa - Alphabet mintája szímbólikus..... ugyanis tőle tanulták meg ezek a kis lúrkok az első nyomtatott betűk írását..... év vége előtt, miután a nyomtatott nagybetüket már ismerték, áttértek a kicsikre.....
Permin 16 szálas vásznon 1x1 szálon selyemmel. Mérete: 9,6 cm x 6, 6 cm 157 x 108 öltés. Keret IKEA




A kép hátúljára ráírtuk hogy köszönjük Neki az odaadó szeretetteljes munkáját, amivel Annával megszerettete az ovibajárást.... Fantasztikus évünk volt a kiscsoportban, ha valakit érdekel még blogolhatok róla:) ( a képről hiányzik Anna aláírása) Megjegyzés: az óvónő szeptembertől egy másik ovinak lesz az igazgatója :( és kíváncsian várjuk ki lesz az új;)





PC minta Atalie fonallal... de hogy még mi lesz belőle...?


A hímzés része már jó ideje kész..... de egyszerűen nem jutok el addig hogy valamit csináljak belőle.... gondoltam borítékméretű tasakra, pinkeepre, tűtartóra...egyebekre. De nem szerettem murano anyagra dolgozni és nem vagyok túl lelkes az eredményt illetően sem:(

1 szálon 1 szállal készült Muranora Atalie Corail színű fonalával szemenként....

születési ajándék volt

Egy Nathan nevű kisfiú kapta ajándékba a születésekor..... Annának is készült egy, persze "A" betüs:) hogy a macseknak és az egérnek legyen játszótársa:)
A minták megtalálhatóak Kiss Éva: textilfigurák könyvében....

Patricia barátnőm kapta....


Ugyan már nem most, de itt a blogomon még nem mutattam meg.... hát íme:
A minta PC, az anyag 16 szálas Permin, a fonal selyem... 1 szálon egy szállal, a méretek a fonaltartón 3 x 3 cm, az ollóőrön egy 2 Eurós eltakarja:) Az ollóőrön az akasztó elasztikus, így ide-oda lehet rakosgatni:)

A fonaltartó ötletét ezen az oldalon találtam... lépésről lépésre megmutatja.... merci pour Nathaliejo pour le pas a pas:)
http://atelierperdu.bravejournal.com/








Anyáknapjára kaptam....



Kicsi lányom készítette az oviban, egy helyes versecskét is tanultak hozzá. Oviban nem volt ünnepség, péntek du hozta haza és vasárnapig rejtegette:)))) A szivecske sógyurmából készült és illatozik a fűszerektől... Igazi meglepetés volt :)))
J'ai recu pour la féte de mére:)))

Egyik folyamatban lévő munkám....


A Long Dog Sampler-eknek mindig is csodálója voltam. A Scarlet Ribands című képet elkezdtem 16 szálas Zweigart anyagon Au Ver a soi surfine fonallal. 1 cm2-re 16 x 16 öltés kerül, ami 256 öltést jelent egy körömnyi területen.... nem is haladok olyan iramban ahogy szeretném.... De: már szinte kész vagyok 2 db A4-es oldallal a 12-ből. Ugye nem látszik?

konyhatündér saját köténye :)



Mindig segít.... ha a konyhában vagyok szalad, hogy keresse a kötényét... eddig is használtunk, de most saját névreszóló kötényt csináltunk:) Amikor a kép készült róla a bárányhimlő épp indulóban volt;) Vajon ha nagyobb lesz akkor is így fog sertepertélni körülöttem a konyhában.........

Friday, July 11, 2008

Irulok -pirulok....



Elhanyagoltam a blogom...:-(((( nem is kicsit..... már 7. hónapja nem írtam, nem mutogattam, nem meséltem.... Pedig lett volna miről;-) Nem is érdemeltem piros pontot Évitől .... na majd legközelebb ;-) Ugye Évi?


De ezennel jelentkezem.... és folytatom.... ha nem is kronológiai sorrendben de majd igyekszem megmutogatni az elmúlt időszak "terméseit"
Most mutatom milyen epres tűket csináltam, ez az első nekifutásom, lehet még rajta finomítgatni:)))
Ez a kép pedig azt mutatja be hogy milyen az amikor egy kislány a nagyokra akar hasonlítani.... ezek a "munkák" rendszerint a nagy asztal alá bújva készülnek el:))))